Vergauwen

Michael Vergauwen (°1981) studeerde in 2004 af als Master in de Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent en vier jaar later als Master in het Acteren aan het Herman Teirlinck Instituut (klas Dora van der Groen).

Hij speelde in producties van De Tijd (Ibsen3, De Fantasten, nRus, Dracula), Jan Decorte (Schiller/Tasten, Geboeid/Prometheus), Het Arsenaal (Drie Zusters), De Roovers (Oom Wanya, Timon van Athene, België: een sprookje (coproductie HetPaleis) en Het Bezoek), De Koe (Laat op de avond na een korte wandeling, Olga, Hello/Goodbye, Who’s afraid of Virginia Woolf), Walpurgis (Trinity Trip), Het Eenzame Westen en De Werf (Een kruimeltje hoop, in een regie van Mieja Hollevoet). Eind juni 2016 begeleidde hij de Masterproef Acteren van Anne-Laure Vandeputte aan de Hogeschool Antwerpen, waarin hij ook zelf meespeelde.

Op televisie speelde hij verschillende gastrollen in Zone Stad, Aspe, Code 37, De Rodenburgs, Zonen van Van As, Zuidflank, Professor T, Cordon, De Regel van 3s, Nachtwacht, Buck, Gevoel voor Tumor, Over Water, Unité 42, Kafka, Gina & Chantal, De Bende van Jan De Lichte, Salamander II en Chaussée d’Amour. In De Ridder speelde hij de vaste rol van Manu Coppens.

Hij speelde onder andere in de kortfilms Tour de France (Vincent Bal), Prediker (Daan Van Baelen) en Dinsdag: une tranche d’immeuble (Niko Himschoot), en in de langspeelfilms De Behandeling (Hans Herbots), Lee & Cindy C (Stany Crets) en The best of Dorian B (Anke Blondé).

Samen met Tanya Zabarylo richt Michael zijn eigen theatergezelschap op in 2011. Tanya en Vergauwen speelden met succes verschillende keren op de Zomer van Antwerpen, op het Oerol Festival en in verschillende culturele centra in Vlaanderen. Hun meest succesvolle productie was Aan Chesil Beach naar het gelijknamige boek van Ian McEwan.

In 2019 werd Michael Vergauwen door de jury van de Acteursgilde genomineerd in de categorie “Meest gewaardeerde acteerprestatie – mannen” voor zijn rol in Who’s afraid of Virginia Woolf bij De Koe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s